Werkplaats, machines en gereedschappen van Wood&Co

Machines en handgereedschappen die in onze werkplaats gebruikt kunnen worden

Machines en handgereedschappen die in onze werkplaats gebruikt kunnen worden

Werkplaats & Gereedschap

Het doel van WOOD&CO is dat de student na het doorlopen van de opleiding ook daadwerkelijk het geleerde thuis of elders in de praktijk kan gaan brengen. Dat betekent leren werken met professionele machines maar nadrukkelijk ook met DHZ machines en gereedschappen.

In onze opleidingslocatie in Zwolle vind je beide. Een volledig uitgerust professioneel machinepark alsmede een breed pallet aan DHZ elektrische en handgereedschappen.

Tijdens de opleiding leer je al deze gereedschappen kennen, wat je er mee kan doen, hoe je er veilig mee om moet gaan en vooral hoe ermee te werken. Als extra leren we je creatief te zoeken naar alternatieven voor als je die ene machine, voor die speciale bewerking, niet tot je beschikking hebt. Het staat je vrij om ook je eigen gereedschap mee te nemen om er nog beter mee om te leren gaan.

De werkplaats

WOOD&CO is gevestigd op de Faradaystraat te Zwolle. Daar beschikken we over een volledig prachtige opleidingsruimte met werkbanken en alle handgereedschappen. OP de beneden verdieping beschikken we over een uitstekend geoutilleerd professioneel machinepark, de zogenaamde ‘machinale’!

De Machines

In de ‘machinale’ staan een aantal zeer professionele en kostbare machines die menig houtbewerker doen watertanden.

Id20190516109

Professionele houtbewerkingsmachines

In de ‘machinale’ staan een aantal zeer professionele en kostbare machines die menig houtbewerker doen watertanden. Je vindt er een paneelzaag voor het zagen van plaatmateriaal, een zaagtafel om van de ruwe schaaldelen rechte planken te maken, een vlakbank om de planken glad en haaks af te werken en een vandikte bank om de je planken op een exacte dikte af te werken. De stationaire freestafel en de grote schuurmachines zijn voor een fijnere afwerking.

Hoe kostbaar deze machines ook zijn, je eigen ledematen zijn dat ontelbare malen meer. Daarom is veiligheid van werken met deze machines de hoogste prioriteit. Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel voor jezelf en voor anderen is essentieel.

Elektrische Doe-Het-Zelf machines

Bij het houtbewerken worden machines uit de bouwmarkt veelvuldig gebruikt en zijn vaak een goed alternatief voor de grotere professionele machines.

Bij WOOD&CO leer je werken met machines zoals de invalzaag met geleider rail, de bovenfrees, de draagbare zaagtafel, de lamellen en domino frees en natuurlijk de decoupeerzaag en de handschuurmachine.

Afkortzaag

Handgereedschappen

Als houtbewerker gebruik je veel handgereedschappen.

Houtschaven

Handgereedschap

Als houtbewerker gebruik je veel handgereedschappen. Potlood, rolmaat, schaaf, beitel, schuifmaat, priem, hamer, schroevendraaier, lijmklemmen, zwaaihaak, rasp en nog heel heel veel meer. Je komt het in de opleiding allemaal tegen.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We informeren je graag over alle mogelijkheden die we je kunnen bieden! Je kunt ons ook bellen op 06-23941449 of 06-21576336 voor direct contact.

Wood&Co

Faradaystraat 17-16
8013 PH, Zwolle

KVK: 70571090

Menu