Werkplaats van Wood&Co

Machines en handgereedschappen die in onze werkplaats gebruikt kunnen worden

Werkplaats & Gereedschap

Het doel van WOOD&CO is dat de student na het doorlopen van de opleiding ook daadwerkelijk het geleerde thuis of elders in de praktijk kan gaan brengen. Dat betekent dat we je leren werken met professionele machines maar nadrukkelijk ook met Doe-het-zelf machines en gereedschappen.

In onze opleidingslocaties in Zwolle en Arnhem vind je beide. Een volledig uitgerust professioneel machinepark alsmede een breed pallet aan DHZ elektrische en handgereedschappen.

Tijdens de opleiding leer je al deze gereedschappen kennen, wat je er mee kan doen, hoe je er veilig mee om moet gaan en vooral hoe ermee te werken. Als extra leren we je creatief te zoeken naar alternatieven voor als je die ene machine, voor die speciale bewerking, niet tot je beschikking hebt. Het staat je vrij om ook je eigen gereedschap mee te nemen om er nog beter mee om te leren gaan.

De werkplaats

WOOD&CO is gevestigd in Zwolle op de Faradaystraat en in Arnhem op de Bruningweg. Op deze locaties vind je een volledige opleidingsruimte met werkbanken en alle handgereedschappen. Ook beschikken we over een uitstekend geoutilleerd professioneel machinepark, de zogenaamde ‘machinale’!

De Machines

In de ‘machinale’ staan een aantal zeer professionele en kostbare machines die menig houtbewerker doen watertanden.

Id20190516132

Professionele houtbewerkingsmachines

In de ‘machinale’ staan een aantal zeer professionele en kostbare machines die menig houtbewerker doen watertanden. Je vindt er een paneelzaag voor het zagen van plaatmateriaal, een zaagtafel om van de ruwe schaaldelen rechte planken te maken, een vlakbank om de planken glad en haaks af te werken een vandikte bank om de je planken op een exacte dikte af te werken en een lintzaag om heel dun te kunnen zagen of bochten aan te brengen in het door jou te bewerken hout. De stationaire freestafel en de grote schuurmachines zijn voor een fijnere afwerking.

Hoe kostbaar deze machines ook zijn, je eigen ledematen zijn dat ontelbare malen meer. Daarom is veiligheid van werken met deze machines de hoogste prioriteit. Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel voor jezelf en voor anderen is essentieel.

Elektrische Doe-Het-Zelf machines

Bij het houtbewerken worden machines uit de bouwmarkt veelvuldig gebruikt en zijn vaak een goed alternatief voor de grotere professionele machines.

Bij WOOD&CO leer je werken met machines zoals de invalzaag met geleider rail, de bovenfrees, de draagbare zaagtafel, de lamellen en domino frees en natuurlijk de decoupeerzaag en de handschuurmachine.

Afkortzaag

Handgereedschappen

Als houtbewerker gebruik je veel handgereedschappen.

Houtbijtel

Handgereedschap

Als houtbewerker gebruik je veel handgereedschappen. Potlood, rolmaat, schaaf, beitel, schuifmaat, priem, hamer, schroevendraaier, lijmklemmen, zwaaihaak, rasp en nog heel heel veel meer. Je komt het in de opleiding allemaal tegen.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We informeren je graag over alle mogelijkheden die we je kunnen bieden! Je kunt ons ook bellen op 06-23941449 of 06-21576336 voor directie informatie over onze opleiding en cursus houtbewerken en meubelmaken. Ook kun je een afspraak maken om onze werkplaats in Arnhem of Zwolle te bekijken.

Wood&Co

Faradaystraat 17-16
8013 PH, Zwolle

Bruningweg 19A26827 BM Arnhem

KVK: 70571090