Zelf voorwerpen van hout maken

Vind hier meer informatie over de cursus

Vind hier meer informatie over de cursus Maak je eigen Rietveld stoel

Zelf houten voorwerpen maken

Altijd met hout aan de slag willen gaan? Een broodtrommel maken? Een kruiden rekje, vogelhuisje, kinderspeelgoed, schaakbord, zeepkist kar, poppenhuis, krukje, snijplank, i-pad standaard, hobbelpaard, fotolijst, pannen onderzetter, tuinstoel of andere zaken van hout? Bij ons leer je in vier dagen alle basis vaardigheden en technieken om met eenvoudige gereedschappen thuis zelf aan de slag te kunnen.

Nieuwe opleidingen ‘Houten voorwerpen maken’ zijn nog niet gepland. Laat het graag weten als je geïnteresseerd bent. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data.

Wat houdt deze cursus in?

Werkplaats & Gereedschap

Opleidingskosten

Schrijf je nu in

Opbouw van de cursus

De opleiding is verdeeld over vier dagen. Je maakt een aantal werkstukjes. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng om bepaalde onderdelen verder uit te diepen

Dag 1

Dag 1.

Basiskennis en vaardigheden

Basiskennis over hout en vaardigheden van handgereedschappen en machines staan op deze dag centraal. Ook oefen je met de gereedschappen en maak je je eerste houtverbinding.

Ook bepaal wat je op het einde van de cursus gemaakt wilt hebben. Een poppenhuis? Peuterstoel? Eekhoornkastje? Keuze genoeg.

Dag 2.

Hout machineren en bewerken

Voor de werkstukken moet hout worden gemachineerd: verwerkt tot gladde en haakse balken en latten met de juiste maten. Je leert nauwkeurig aftekenen en werken met machines zoals de invalzaag, decouperzaag en de schuurmachine. Ook leren we je alles over de verschillende lijmsoorten en zo het verlijmen dat een ijzersterke verbinding ontstaat.

Dag 2
Dag 3

Dag 3.

Voorbereiden voor jouw eigen werkstuk

Je hebt de basisvaardigheden onder de knie en begint aan het werken aan jouw eigen werkstuk. Ontwerp doorgronden, hout verzamelen, verzagen, de eerste verbindingen maken en misschien al een deel verlijmen.

Dag 4.

Het Eindresultaat

Vandaag machineer je de laatste delen van je werkstuk en start je met het samenstellen. Belangrijk daarbij om eerst een proef opstelling te maken om te zorgen dat alle hulpmiddelen om het goed te verlijmen en monteren klaar staan.

Eenmaal verlijmd is er nauwelijks meer een weg terug. Daarom ligt hier veel nadruk op zorgvuldig werken en controle op haaksheid.

Het werkstuk kan uit de klemmen. En het afwerken kan beginnen. Lijmresten verwijderen. Schuren, schuren en nog eens schuren en tot slot voorzien van een afwerklaag van minerale olie of hardwax.

Einde dag kan jouw zelfgemaakte werkstuk  vol trots thuis worden getoond

Dag 4

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We informeren je graag over alle mogelijkheden die we je kunnen bieden! Je kunt ons ook bellen op 06-23941449 of 06-21576336 voor direct contact.

Wood&Co

Faradaystraat 17-16
8013 PH, Zwolle

KVK: 70571090

Menu